zondag, 15. juni 2008 - 14:25

Kinderen willen strenge regels dierproeven

Amsterdam

Twee op de drie kinderen neemt bij een ramp thuis eerder zijn huisdier mee dan zijn mobieltje, foto's of (spel)computer en 85% vindt dat dieren niet gebruikt mogen worden als proefdier. Dit blijkt uit onderzoek van Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming die 21.000 leden telt, onder kinderen van 8-12 jaar.

In het onderzoek verstaan kinderen onder dierenleed dat dieren niet te eten krijgen en mishandeld worden. Om dit tegen te gaan voelen kinderen voor strengere dieren-regels. Mensen die niet goed voor hun dieren zorgen zouden geen dieren meer mogen houden, vindt 97%. Bovendien zouden mensen die een dier willen kopen eerst een dierentraining moeten volgen (vindt 50%) en een goede gebruiksaanwijzing moeten krijgen (vindt 80%). Bij 75% van de kinderen heeft een dier uit een asiel hier de voorkeur boven een dier uit de winkel.

Dieren lijden niet altijd een goed leven, vindt 92%. Op de vraag wie dan zou moeten zorgen dat dieren een beter leven krijgen geven ze aan dat niet de Koningin, niet de Dierenbescherming en niet de Minister, maar de mensen zelf hiervoor verantwoordelijk zijn. Zo'n 20% van de kinderen is bereid om tijd te investeren en geld in te zamelen voor een beter leven voor dieren. Kinderen willen eerder zakgeld inleveren voor het helpen van mishandelde dieren (30%) dan dit in de huishoudpot te stoppen voor bijvoorbeeld duurder, diervriendelijker scharrelvlees (slechts 4%). Kids for Animals viert zondag 15 juni a.s. haar 15-jarig bestaan in Speelland Beekse Bergen in Hilvarenbeek bij Tilburg.
Categorie:
Tag(s):