woensdag, 28. mei 2008 - 15:03

Klapband eist dodelijk slachtoffer

Heerde

Bij een ongeval op de A50 onder Heerde is woensdagochtend 28 mei een 21-jarige automobilist uit Zwolle om het leven gekomen. Drie andere inzittenden van de auto raakten gewond en zijn naar verschillende ziekenhuizen in de regio overgebracht. Een klapband is de vermoedelijke oorzaak van het ongeval. Dit heeft de politie woensdag laten weten.

Het ongeval werd rond 01.45 uur gemeld bij de alarmcentrale. De Zwollenaar reed met drie andere inzittenden met zijn auto vanuit de richting Apeldoorn naar Zwolle. Op een gegeven moment, zo blijkt uit een eerste onderzoek, heeft de auto een klapband gekregen en heeft de bestuurder de macht over het stuur verloren.

Over de kop geslagen
De auto is over de kop geslagen en via de vangrail in de middenberm tot stilstand gekomen. De bestuurder is direct aan de gevolgen van het ongeval overleden. Drie andere inzittenden, allen 20-jarige Zwollenaren, raakten gewond.

De slachtoffers zijn met ambulances naar ziekenhuizen in de regio vervoerd en over hun letsel is niets bekend. De identiteit van de twee andere slachtoffers is nog niet bekend.

Bij het ongeval werd assistentie verleend door enkele passanten en door onder meer brandweerkorpsen uit Hattem, Hattemerbroek en Heerde. De politie Zwolle verleende ter plaatse assistentie onder andere bij de opvang van de familie van de slachtoffers.

In verband met de hulp voor de slachtoffers en het onderzoek door de verkeersongevallen-dienst van de politie heeft het verkeer enige tijd hinder ondervonden van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):