donderdag, 15. mei 2008 - 15:08

Kleermakersvak weer in trek

Amsterdam

Er komen steeds meer mensen die zich willen onderscheiden door middel van hun kleding. Kleermakers bieden uitkomst voor die toenemende behoefte aan individualiteit. Het aanbod van kleding is over het algemeen door industrialisering en uitbesteding naar lage loonlanden uniform en massaal geworden. Mede daardoor is er een stijgende vraag naar goed passende en aangepaste kleding.

Een grote groep geeft steeds meer de voorkeur aan vakmanschap en maatwerk boven massaproductie. De behoefte aan kleermakers groeit hierdoor, ook bij ontwerpers en grote modemerken die hun monstercollecties steeds vaker in Nederland laten vervaardigen.

De afgelopen jaren kende het kleermakersvak een afnemende belangstelling, maar het tij lijkt gekeerd. Mode is een vakgebied met groeipotentie en biedt creatieve en economische mogelijkheden. Ook het Ministerie van Economische Zaken ziet kansen. Ze wil Nederland als modeland profileren en de creatieve beroepen in Nederland stimuleren. Er ontstaat in Nederland vooral ruimte voor innoverende bedrijven die inspelen op de persoonlijke kledingwensen van klanten; bedrijven die een antenne hebben voor veranderingen in de markt en zich daarop aanpassen.
Categorie:
Tag(s):