maandag, 10. november 2008 - 10:24

Kleine evenementen in Weert vergunningvrij

Weert

Kleine evenementen in Weert kunnen met ingang van het nieuwe jaar voortaan zonder vergunning van de gemeente worden georganiseerd. Ze hoeven nog slechts gemeld te worden bij de gemeente. Het gaat daarbij om evenementen als buurtfeesten, barbecues, activiteiten in het kader van kindervakantiewerk, marktconcerten, de Clowntjesdag in de binnenstad, ludieke acties van winkeliers op de binnenstadpromenades e.d.

Dat kleinere evenementen nog slechts hoeven te worden gemeld heeft te maken met het landelijk eenvoudiger maken van regelgeving. Ook het gemeentebestuur van Weert wil in voorkomende situaties daar een bijdrage aan leveren. Van de vorig jaar in totaal 219 verleende vergunningen voor evenementen, zouden er – in het nieuwe systeem - 36 met een melding kunnen worden afgedaan.

Om als ‘klein’ evenement te worden aangemerkt moet er sprake zijn van een aantal bezoekers van niet meer dan 100 gelijktijdig. Verder mag het evenement niet langer dan tot middernacht duren. Ook is bepaald dat het evenement niet op de rijbaan mag plaatsvinden; op een woonerf of in een plantsoen mag wel. Tevens geldt de verplichting dat in elk geval voldoende ruimte wordt vrijgehouden voor het doorlaten van hulpdiensten. Ook dient – zodra het evenement is afgelopen – het ten gehore brengen van muziek te stoppen.

Er blijft een vergunning vereist voor evenementen die niet in de openlucht worden gehouden, die plaatsvinden op de rijbaan, die een (verwacht) bezoekersaantal hebben van meer dan 100 personen of die, bijv. door het gebruik van een geluidsinstallatie, veel hinder kunnen veroorzaken.
Provincie:
Tag(s):