woensdag, 9. juli 2008 - 15:43

Kleiner HBO-aanbod Windesheim

Lelystad

Windesheim begint het collegejaar 2008 – 2009 in Lelystad met een kleiner aanbod dan was beoogd.

In september start wel de eerste voltijds hogerberoepsopleiding in Lelystad: Commerciële Economie. Daarnaast worden er duale en deeltijdopleidingen aangeboden.

In het afgelopen collegejaar bereidde Windesheim verschillende opleidingen voor in Lelystad, waar de hogeschool sinds september 2007 een nevenvestiging heeft. Deze zomer wordt de huisvesting aangepast, in het voormalige kantoor van de Kamer van Koophandel in Lelystad. Maar voor enkele opleidingen hebben zich op dit moment nog te weinig studenten aangemeld.

Voldoende belangstelling
Van de vier beoogde voltijds opleidingen gaat in september alleen Commerciële Economie van start. Daarmee telt Lelystad de eerste voltijd hbo-studenten.

De opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening kan rekenen op voldoende belangstelling om zowel een duale als een deeltijd variant aan te bieden. Ook start de Retail Academy met een groep studenten. Voor Windesheim is dat de opmaat naar een groeiend opleidingsaanbod in Lelystad.

Het ministerie van OCW gaf Windesheim in 2007 groen licht om in Lelystad te starten met zes opleidingen. In het aanstaande collegejaar wil Windesheim zich in Flevoland nadrukkelijker presenteren aan schoolverlaters en studenten.

Windesheim in Flevoland
Windesheim is het kenniscentrum voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening in Noordoost-Nederland. Met de nevenvestiging in Lelystad wil Windesheim voorzien in een groeiende behoefte aan onderwijs op maat in specifieke vakgebieden in de regio Flevoland.

Windesheim is samen met andere onderwijsinstellingen, de provincie Flevoland en gemeenten betrokken bij het Convenant Hoger Onderwijs in Flevoland, dat als doel heeft om in gezamenlijkheid het hoger onderwijs in Flevoland te waarborgen en te vergroten.

Windesheim houdt kantoor in Lelystad, aan het Ravelijn 1. Meer informatie over de activiteiten van de hogeschool is te vinden op www.windesheim.nl
Provincie:
Tag(s):