zondag, 27. januari 2008 - 20:45

Kleinzoon drukt joint in gezicht oma

Breda

De politie heeft zaterdagavond omstreeks 19.15 uur in het Heuvelkwartier een 36-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 88-jarige oma. Hij zou woensdagmiddag 23 januari jl. tijdens een ruzie over telefoonkosten zijn sigaret in het gezicht van zijn oma uitgedrukt hebben. De verdachte is in verzekering gesteld.

De wijkagent kwam de zaak via zijn netwerk op het spoor. Ook een directe getuige legde een verklaring af. Kennelijk was er in de woning ruzie ontstaan tussen oma en haar kleinzoon die bij haar inwoont, over diens belgedrag. Hij belt kennelijk voor soms honderden euro’s per maand in haar woning. Tijdens de woordenwisseling trok oma de telefoon uit zijn handen waarbij haar kleinzoon zijn brandende sigaret (een joint) tegen het gezicht van zijn oma had uitgedrukt.

Het slachtoffer had inderdaad een brandplek op haar kaak. Zij weigerde echter aangifte te doen. Ook eerder werd zij al mishandeld door de verdachte waarbij zij eveneens weigerde om een verklaring daarover af te leggen. De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de laatste zaak ambtshalve te vervolgen, dat wil zeggen dat een aangifte niet noodzakelijk is. Tevens is de wijkagent in overleg met hulpdiensten om een structurele oplossing te vinden.
Provincie:
Tag(s):