maandag, 4. augustus 2008 - 22:19

Kleurrijke herfsttoppers

Amsterdam

Vanaf eind augustus zijn ze er weer: kleurrijke bolchrysanten. Deze echte herfstbloeiers bloeien in de periode dat de dagen korter worden. Bolchrysanten zijn in Nederland zeer populair, want de planten zijn ideaal om de entree, balkon of terras een kleurrijke oppepper te geven.

In september beginnen we echt te merken dat de dagen weer korter worden. Om het huis zijn de meeste bloemen uitgebloeid. De bolchrysant is daarom een ideale plant om tuin, balkon of terras te voorzien van kleurrijke bloemen. Deze herfsttopper is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals bijvoorbeeld bruinrood, wijnrood, (oud)roze, helderwit en knalgeel. Drie rieten manden met bolchrysanten op een rij zorgen voor een sfeervolle bloemenzee!

Van bolchrysanten geniet je totdat het gaat vriezen. Het liefst staan ze buiten op een lichte plek. Afhankelijk van het (herfst)weer geef je water; laat de potkluit in elk geval niet uitdrogen. Wanneer je regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijdert, geniet je extra lang van deze vrolijke herfstbloeiers.
Categorie:
Tag(s):