woensdag, 27. februari 2008 - 11:48

Klimmen in Nepal voor een weeshuis in Kathmandu

Drachten

Op vrijdag 29 februari is het zover, dan vertrekt de Drachtster Harry Houtkamp (49) richting Nepal. Om precies te zijn naar Kathmandu. Want daar begint hij op 9 maart aan zijn klimtocht voor een goed doel naar de top van Mera Peak. Met zijn ruim 6476 hoogte een stevige jongen in het Himalaya-gebergte.

Slechts vergezeld van een paar dragers betekent dit voor amateurklimmer Harry Houtkamp een topprestatie. “Het is een grote uitdaging� zegt Harry die in het dagelijks leven werkt bij verzekeraar in Leeuwarden. “Maar deze keer wil ik mijn prestatie koppelen aan een goed doel. Ik zet me namelijk in voor het weeshuis van de Nepalees Sagar Pandey die ik tijdens mijn vorige twee tochten heb leren kennen als een zeer bijzonder mens�.

In het arme Nepal waar het kaste-systeem de allerarmsten geen enkele kans geeft op een beter leven, verrichte Sagar Pandey iets unieks. Zonder “buitenlands� geld en wars van het heersende systeem richtte Pandey onder de vlag van zijn “Child Environment Nepal� een weeshuis op voor kinderen uit alle lagen van de bevolking. Zijn ideaal is gebaseerd op een lange termijn gedachte: de kans die deze kinderen nu krijgen, geeft hen straks weer de mogelijkheid om dit ideaal door te geven aan hun kinderen en hun leerlingen. Zo moet het initiatief van Sandar Pandey kinderen van verschillende generaties verder brengen.

“Breng elkaar verder� is ook de thematiek van het communicatienetwerk MerkMakers. En zowel de prestatie van Harry Houtkamp als het ideaal achter het weeshuis van Sagar Pandey is voor MerkMakers reden om de klim naar Mera Peak te sponsoren. Als tegenprestatie zal Harry Houtkamp de MerkMakersvlag op de top van Mera Peak planten. En als alles volgens planning verloopt, gebeurt dit op 19 maart. Het verslag van Harry’s avontuurlijke klimtocht is dagelijks te volgen op de website.

Na het bereiken van de top zal Harry weer afdalen naar het weeshuis, waar hij het sponsorbedrag van € 1000,00 symbolisch met een cheque aan Sagar Pandey zal overhandigen. Eind maart hoopt Harry weer terug te keren in Nederland.
Provincie:
Tag(s):