donderdag, 4. september 2008 - 12:29

KLM lanceert elektronische instapkaart op mobiele telefoons

Amstelveen

Vanaf 4 september 2008 kunnen KLM-passagiers hun instapkaart op hun mobiele telefoon ontvangen. Deze nieuwe service wordt in eerste instantie aangeboden aan passagiers op de 15 dagelijkse vluchten tussen Amsterdam en Parijs, aangezien het een gezamenlijke service van Air France en KLM betreft. De elektronische instapkaart bevat alle informatie die op een gewone overstapkaart staat.

KLM realiseert zich dat de tijd van haar klanten schaars is en dat ze controle willen hebben over hun tijd. Passagiers kunnen deze hassle free service gebruiken door eenvoudigweg in te checken op hun mobiele toestel met internettoegang (smart phone, PDA of Blackberry). Zodra ze zijn ingecheckt via de mobiele internetsite http://www.klm.com, kunnen passagiers kiezen of ze hun instapkaart met beveiligde barcode per e-mail, MMS of SMS willen ontvangen. Deze barcode wordt gescand bij de gate maar kan ook worden gebruikt bij de baggage drop off counters, om door de security controles te gaan, de lounge binnen te gaan en bij de tax free shops. Dus een persoonlijk ID is het enige document dat nog nodig is op de luchthaven.

KLM streeft ernaar om de reis zelf te verbeteren. “Onze klanten willen meer controle hebben over hun tijd. De elektronische instapkaart voldoet volledig aan deze wens�, aldus Martijn van der Zee, Vice President E-Commerce Air France KLM. “Het is een nieuwe stap in gemakkelijk en probleemloos reizen�.
Provincie:
Tag(s):