maandag, 4. februari 2008 - 15:01

KLM-medewerkers zwaar gestraft voor cocaïnesmokkel

Haarlem

Op 4 februari 2008 heeft de Rechtbank Haarlem vonnis gewezen in acht zaken, die zijn voortgevloeid uit een groot drugsonderzoek, Gladiool genaamd, op Schiphol. In dit onderzoek kwam naar boven dat een aantal op Schiphol werkzame personen, die onder meer betrokken waren bij de afhandeling van vracht uit vliegtuigen, eind 2006 en begin 2007 met misbruik van hun autorisaties om op Schiphol op beveiligd gebied hun werk te verrichten een grote hoeveelheid cocaïne hebben binnengesmokkeld.

De drie hoofdverdachten, allen KLM-medewerkers, kregen zware gevangenisstraffen opgelegd, respectievelijk negen, acht en acht jaar onvoorwaardelijk. Daarbij telde als strafverzwarende omstandigheid mee dat zij, om de drugssmokkel mogelijk te maken, misbruik hebben gemaakt van hun geprivilegieerde positie op Schiphol.

Vier van de overige verdachten hebben gevangenisstraffen gekregen variërend van vijf tot zeven jaar onvoorwaardelijk. Eén verdachte heeft een gevangenisstraf gekregen van vier maanden onvoorwaardelijk en een werkstraf.
Provincie:
Tag(s):