donderdag, 26. juni 2008 - 17:04

KLM treft schikking met U.S. department of justice

Amstelveen

KLM Royal Dutch Airlines heeft vandaag bekendgemaakt dat zij een schikking (plea agreement) heeft bereikt met de U.S. Department of Justice ("DOJ") over de beschuldiging van mededingingsbeperkende activiteiten tussen verschillende luchtvrachtvervoerders, waaronder KLM Cargo. Dit heeft betrekking op het vrachtvervoer van en naar de Verenigde Staten in de periode tussen mei 2001 en februari 2006.

In het kader van de schikking heeft KLM ingestemd met de betaling van een bedrag van $ 140 miljoen. Dit bedrag valt binnen de voorziening die het bedrijf heeft genomen in het boekjaar 2007/2008.

Peter Hartman, President-directeur van KLM, merkte hierbij op: "KLM is gecommitteerd aan naleving van wetgeving, met inbegrip van de mededingingswetgeving in de VS. Wij hebben grondige, aanvullende stappen ondernomen in de gehele organisatie om herhaling te voorkomen, aangezien KLM wil voldoen aan de hoogste maatstaven van Corporate Governance."

Zoals eerder gerapporteerd zijn DOJ en andere mededingingsautoriteiten in 2006 begonnen met hun onderzoek van het internationale luchtvrachtvervoer. Vorige maand, bij de presentatie van de jaarcijfers, heeft Air France-KLM aangekondigd dat zij vanwege de onderzoeken van de autoriteiten in de VS en de EU een voorziening van € 530 miljoen heeft genomen voor het financiële boekjaar 2007/2008. KLM benadrukt dat zij ook meewerkt aan de andere lopende onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):