zondag, 2. maart 2008 - 11:37

KLPD bekeurt asociaal verkeersgedrag op A6

De Dienst Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft zaterdag 1 maart diverse automobilisten bekeurd wegens hinderlijk en asociaal verkeersgedrag in de file op de A6 voor de Hollandse Brug, tussen Lelystad en Muiden.

Daar klapte vrijdagnacht door de storm een lange werktent, die daar stond vanwege de werkzaamheden aan de Hollandse Brug, in. Hierdoor kwamen er ook materialen op de weg terecht. Alleen de spitsstrook is tot en met zondag voor het verkeer beschikbaar, omdat dan pas de rommel opgeruimd kan worden.

De Verkeerspolitie heeft zaterdag in de lange file die was ontstaan, een aantal automobilisten staande gehouden en bekeurd, alsmede enkele automobilisten op kenteken bekeurd. Er werd met name met vrij hoge snelheden via de vluchtstrook gereden, om zo de file te passeren.
Ook een wegenwacht die langs de weg een pechgeval hielp, werd zeer onheus bejegend door automobilisten, die, soms met hoge snelheid, via de vluchtstrook passeerden.

Onnodig rijden over de vluchtstrook levert een bekeuring van 200 euro op. Ook de onopvallende videosurveillance (VROS)auto is ingezet. Ook zondag zal de Verkeerspolitie extra controleren bij de Hollandse Brug.
Provincie:
Tag(s):