dinsdag, 26. augustus 2008 - 17:56

KLPD bekeurt voor bumperkleven en inhalers

Someren

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag 26 augustus 2008 tussen 10.00 en 15.00 uur vier bumperklevers, tien inhalers en acht andere overtreders bekeurd op de rijksweg A67 ter hoogte van Someren.

De handhavingsacties die de Verkeerspolitie op de A67 uitvoert zit weer op onderhoudsniveau, wat niet wegneemt dat er regelmatig gerichte verkeerscontroles uitgevoerd worden. Met behulp van het Video Controle Systeem zijn vier automobilisten bekeurd voor het bumperkleven. Zij zaten binnen een halve seconde achter hun voorligger. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing voor het onvoldoende afstand houden.

Tien vrachtwagenchauffeurs haalden in ten tijde van het inhaalverbod van vrachtauto’s, dat geldt van 06.00 tot 19.00 uur. Zij zijn eveneens staande gehouden en kregen een bon van 150 euro mee. De acht andere bekeuringen vielen o.a. voor het niet handsfree bellen en ontbreken van markeringsborden.

Er komen ook regelmatig klachten van weggebruikers binnen over deze gedragingen. De Verkeerspolitie van het KLPD zal de komende weken op de A67 vaker op afstand houden en inhalen gaan controleren.
Provincie:
Tag(s):