vrijdag, 14. maart 2008 - 18:40

KLPD gaat A67 strenger controleren

Eindhoven

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende maanden met name in de spitsuren op de rijksweg A67 tussen Eersel en Someren gericht handhaven. Voor deze handhavingsactie zet de Verkeerspolitie radar- en bumperkleefcontroles, transport- en milieucontroles, opvallende en onopvallende surveillancevoertuigen in.

Reden voor de aangescherpte controles zijn onder meer de vele ongevallen met vrachtverkeer die de laatste tijd plaatsvinden. Vanmorgen kantelde bij Eersel een vrachtwagen geladen met bloemkool waardoor de hele snelweg vanuit het Belgische Turnhout afgesloten was voor het verkeer. Gisteren klapten twee vrachtwagens op elkaar in de spits waarna een ravage en veel fileleed het gevolg was.

De controles richten zich op snelheidsovertredingen, draagplicht autogordel, alcoholgebruik, onnodig links rijden, bumperkleven, inhaalverbod vrachtauto’s, onjuist- in en uitvoegen, onjuist inhalen, afwijkend verkeersgedrag door bellen en kaartlezen en agressie in het verkeer.
Provincie:
Tag(s):