woensdag, 7. mei 2008 - 10:02

KLPD neemt afstand van conclusie de Telegraaf

Het Korps landelijke politiediensten neemt afstand van het artikel in de Telegraaf, waarin wordt gemeld dat ‘het drama op de A73 had voorkomen kunnen worden door een veiligheidshamer’. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het ontstaan van de brand wordt uitgevoerd door de politie Gelderland Zuid en is nog niet afgerond.

De conclusie dat het drama had kunnen worden verkomen door het gebruik van een veiligheidshamer is voorbarig en geheel voor rekening van de redactie van de Telegraaf. Met deze voorbarige conclusie wordt bovendien ernstig te kort gedaan aan de mensen die kort na het ongeval aanwezig waren en hebben getracht hulp te verlenen.

Aan het KLPD is door de Telegraaf gevraagd hoe te handelen als deuren gesloten blijven bij een ongeval. Het voorhanden hebben van veiligheidshamer is een algemeen advies. In geval van noodzaak kan deze worden gebruikt om het raam in te slaan en de gordel door te snijden. Er ligt geen verband tussen dit algemene advies en het onderzoek naar het ongeval dat nog niet is afgerond.
Provincie:
Tag(s):