zaterdag, 20. september 2008 - 20:02

KLPD stuit op forse hoeveelheid henneptoppen

Eindhoven

Agenten van de Dienst Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben zaterdagochtend 20 september op de A2 bij Eindhoven een forse drugsvondst gedaan. Bij een automobilist is 1360 gram henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Om 10.30 uur gaven de agenten een stopteken aan de bestuurder van een Volkswagen Caddy op de A2 ter hoogte van Eindhoven. De bestuurder was niet hands-free aan het telefoneren. Bij staandehouding waren een aantal dingen niet in orde. De auto stond niet als verzekerd aangemeld en de bestuurder had geen legitimatie bij zich. Ook zat er een fout in het deel I van het kentekenbewijs (geen datum 1e in gebruikname afgedrukt en stond het chassisnummer niet op de plaats waar de RDW het opgaf).

Omdat uit de auto een penetrante wietgeur kwam vorderden de agenten de uitlevering van de drugs. Hierop overhandigde de man een zak met henneptoppen. Bij doorzoeking van de auto kwam er nog een zak tevoorschijn die groter was. De man verklaarde voor een coffeeshop in Eindhoven te werken en dat was de aanvoer voor de shop. De bestuurder is aangehouden en ingesloten te Eindhoven. Na verhoor en het afstand doen van de drugs is de man weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):