maandag, 15. december 2008 - 14:10

Kluiskrakers actief in Almelo

Almelo

Bij een supermarkt aan het Binnenhof in Almelo is zondag 14 december gepoogd de kluis te kraken. De daders zijn vermoedelijk geschrokken van het brandalarm dat afging en zijn op de vlucht geslagen. Bij een supermarkt aan de Vriezenveenseweg is het afgelopen weekend wel de kluis weggenomen. De politie Twente is een onderzoek gestart en vraag getuigen zich te melden.

Zondagochtend 14 december omstreeks 5.30 uur kregen brandweer en politie een brandalarm van een supermarkt aan het Binnenhof. Ter plaatse constateerden de hulpdiensten dat er geen sprake was van brand maar dat er was gepoogd de kluis open te slijpen waardoor het brandalarm in werking werd is gesteld. Vermoedelijk zijn de daders hier van geschrokken en zijn er zonder buit vandoor gegaan.

De politie Twente is een onderzoek gestart om de daders te achterhalen. Hierbij vraagt zij omwonenden van het winkelcentrum wanneer zij iets hebben gezien om contact op te nemen met de politie.

Op 15 december rond 06.50 uur ontdekte personeel van een supermarkt aan de Vriezenveenseweg dat ook daar een kluiskraak had plaatsgevonden. Onbekenden hadden de kluis in zijn geheel weggenomen. Onbekend is wat de inhoud van de kluis was. Zaterdag 13 december heeft het personeel nog een onbekende donker gekleurde man gezien die veel belangstelling had voor het kantoorgedeelte.

Ook hier is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met het algemene nummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):