dinsdag, 8. april 2008 - 19:52

Klunen mag alleen zonder bovenmatig alcoholgebruik

Oss

‘Het Klunen kan ik niet op voorhand verbieden. Maar ik kan wel een vergunningaanvraag toetsen op voldoende waarborgen om nare randverschijnselen te tackelen. Als het Klunen alleen maar draait om het nuttigen van alcohol, dan ben ik genoodzaakt de vergunning te weigeren in verband met de openbare orde.’

Aldus burgemeester Herman Klitsie over de toekomst van dit Osse evenement dat in januari van dit jaar zeer negatief in het nieuws kwam. Reden hiervoor waren diverse incidenten tijdens het Klunen, die vooral te maken hadden met alcoholgebruik. Absoluut dieptepunt was het bewusteloos raken van een 16-jarig meisje door overmatig alcoholgebruik.

Klunen is een evenement dat al 24 jaar in Oss plaatsvindt. Van oorsprong een ludiek evenement voor jong en oud. Centraal staat het bezoek aan deelnemende kroegen als zou er een Elfstedentocht plaatsvinden.

De Osse burgemeester hoopt dat de Stichting Klunen het jaar 2008 gebruikt om het evenement zo’n programma en invulling te geven dat bovenmatig alcoholgebruik niet opnieuw leidt tot excessen. Een mogelijkheid is aansluiting te zoeken bij een ander evenement in Oss zoals Winterland.
Provincie:
Tag(s):