vrijdag, 27. juni 2008 - 12:44

Kmar onderschept machine-onderdelen om bolletjes te maken

Schiphol

Op Schiphol heeft de Marechaussee drie personen aangehouden die ervan worden verdacht machineonderdelen om bolletjes cocaïne te vervaardigen over te brengen naar het buitenland. Bij de paspoortcontrole door de Marechaussee bleek werd een man met Bulgaarse nationaliteit aangehouden die nog een gevangenisstraf van dertig dagen moest uitzitten. Tijdens het afboeken van zijn doorvlucht naar de Dominicaanse Republiek werd vastgesteld dat zijn ticket volledig vals was.

Uit het onderzoek dat volgde door de grensbewakers bleek de Bulgaar in zijn handbagage valse identiteitsdocumenten bij zich te hebben. Via tenaamstelling van de aangetroffen reisdocumenten werden vervolgens twee andere personen aangehouden door het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Douane en Marechaussee. De twee Bulgaren stonden eveneens op het punt naar de Dominicaanse Republiek te vliegen.
In hun bagage werden vervolgens machineonderdelen gevonden waarmee cocaïne kan worden samengeperst en ingewikkeld tot bolletjes.

Het Schipholteam doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachten, die in bewaring zijn gesteld. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem.
Provincie:
Tag(s):