zondag, 10. augustus 2008 - 22:02

Knapen rijden met scooter 100 km/u op snelweg

Breukelen

De Verkeerspolitie kreeg zondag omstreeks 15.15 uur van een automobilist de melding dat op de A2 ter hoogte van Breukelen een scooter met daarop twee jonge mannen met een snelheid van zeker 100 km/uur in de richting Amsterdam reed. Daarbij passeerden ze andere auto’s links, rechts en over de vluchtstrook.

Ze droegen geen helm en het voertuig had geen kenteken. Toen de scooter later de afrit Abcoude nam werden ze verrast door de Verkeerspolitie die aan het einde van de afrit de weg had geblokkeerd en de bestuurder een stopteken gaf. De jonge knapen negeerden het stopteken en probeerden de blokkade te omzeilen. Bij de poging om via de berm op de provinciale weg te komen werd de scooter gelanceerd en de twee jonge mannen kwamen met een grote boog naast de scooter op het wegdek terecht. Ze namen onmiddellijk de benen maar konden even later door twee agenten van de Verkeerspolitie worden opgepakt.

Bij nader onderzoek van de scooter bleek dat het chassisnummer en het contactslot verwijderd waren. De Amsterdammers gaven tegenstrijdige verklaringen over de herkomst van de scooter. Voor nader onderzoek zijn de beide verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. De Verkeerspolitie maakt in ieder geval proces-verbaal op voor het gevaarlijk rijgedrag en het negeren van het stopteken. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):