vrijdag, 5. december 2008 - 16:01

KNRM krijgt gift van 1,5 miljoen euro

IJmuiden

De verzekeringsmaatschappij Noordhollandsche van 1816 schenkt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een bedrag van 1,5 miljoen euro waarmee de KNRM een start wil maken met een verbeterd ontwerp van een reddingboot, waarbij een innovatieslag op het gebied van emissie,
geluid en ergonomie wordt gemaakt.

Op vrijdag 5 december 2008 speelde de Noordhollandsche van
1816 voor Sinterklaas door het sponsorbedrag symbolisch aan de KNRM te overhandigen in IJmuiden.

Roemer Boogaard, directeur van de KNRM is blij en dankbaar met het initiatief van de Noordhollandsche van 1816. “Er zijn inmiddels bijna 10 schepen van het type Arie Visser gebouwd en in de periode 2010-2011 ontstaat er behoefte aan een verbeterde versie. Daarin willen we graag een innovatieslag maken. Bij het ontwerp willen we graag kenniscentra als TNO en de TU Delft betrekken. De innovatieslag is noodzakelijk omdat de KNRM haar reddingwerk maatschappelijk verantwoord wil uit voeren. Als KNRM opereren we in kwetsbare gebieden. Door de technische vernieuwingen is het mogelijk om geluid en emissie aan te passen aan de huidige normen en voor de vrijwilligers de schepen meer ergonomisch en onderhoudsvriendelijker te maken�

Noordhollandsche van 1816
Het jaar 2008 gaat in de geschiedenis van de Noordhollandsche van 1816 de boeken in als het jaar van de mijlpalen. Niet alleen doorbrak de Noordhollandsche de omzetgrens van € 100 miljoen, ook werd deze gespecialiseerde schadeverzekeraar voor het 5e jaar op rij door verzekeringsadviseurs verkozen tot ‘Beste Schadeverzekeraar van Nederland’.

De Noordhollandsche heeft op verschillende manieren het bereiken van deze mijlpalen gevierd en was van mening dat, ondanks de kredietcrisis en de economisch mindere tijden, daarbij ook de Noordhollandsche eigen Goede Doelen Stichting betrokken moest worden.

Die betrokkenheid uit zich in het financieel ondersteunen van het vlootvernieuwingsproject van de KNRM met een donatie van € 1,5 miljoen. Met de Noordhollandsche donatie wordt het in de vaart brengen van een nieuwe KNRM reddingboot ondersteund.

Bouw
In 2009 starten de voorbereidingen voor het verbeterde ontwerp, zodat in 2010 gestart kan worden met de bouw. In 2011 zal de reddingboot in bedrijf worden gesteld en zullen proefvaarten en testen worden gedaan op de nieuwe systemen die ontwikkeld zijn. In 2012 zal de reddingboot operationeel op een reddingstation worden gestationeerd.
Provincie:
Tag(s):