vrijdag, 1. augustus 2008 - 15:31

KNVB: Jol bedreigde KNVB-medewerker

Zeist

Oud-scheidsrechter Dick Jol heeft twee maanden geleden een vertegen-woordiger van de technische staf van de scheidsrechterscommissie bedreigd. Dat zegt de voetbalbond KNVB vrijdag in een persverklaring.

Op 14 juli jongstleden maakten de KNVB en Dick Jol gezamenlijk bekend dat de carrière van scheidsrechter Jol per direct zou eindigen. Een duidelijke reden werd niet gegeven. Nadien bracht Jol negatieve berichten in de media naar buiten, waarop de KNVB vandaag dan ook reageert om opheldering te geven in de zaak.

"We hebben in het verleden niet vaak gereageerd op uitlatingen van deze scheidsrechter, maar we laten ons toch echt niet neerzetten als onfatsoenlijke organisatie, dat gaat te ver. Helaas gaat het vaker zo met Dick Jol, je spreekt iets met hem af en vervolgens doet hij wat anders. Maar Jol was een goede scheidsrechter en daar werd hij op beoordeeld. Anders was het al veel eerder tot een breuk gekomen", aldus coördinator scheidsrechterszaken Stephan Oost, die bij alle gesprekken van de afgelopen periode aanwezig is geweest.

"Dick Jol kwam op 27 mei jongstleden naar Zeist om te praten over het komende seizoen. Dergelijke gesprekken worden met meerdere scheidsrechters voorafgaand aan het seizoen gevoerd. Bij het gesprek was ook een vertegenwoordiger van de technische staf aanwezig. Tijdens de bijeenkomst heeft Jol deze collega meerdere malen bedreigd. Deze bedreigingen heeft hij later op de dag nog telefonisch herhaald. Dat tart wat de KNVB betreft alle fatsoensnormen. Daar is geen excuus voor. Geen enkele werkgever accepteert bedreigingen aan het adres van het eigen personeel. De KNVB ook niet", aldus Oost.

De KNVB betwijfelt of Dick Jol ook zonder enige aanvullende voorwaarde afstand had gedaan van zijn contract als hij niet zelf ook zou vinden dat hij ernstig over de schreef is gegaan.

Jol sprak de uitlatingen van Oost vrijdag in de media fel tegen. “Het is onwaar, ik ga hier verder niet eens op reageren. Ik ben klaar met ze�, zei Jol. Jol had tot vrijdag 1 augustus 12.00 uur de kans om zijn excuses te maken bij de KNVB. Hij heeft dit niet gedaan.
Categorie:
Tag(s):