donderdag, 20. maart 2008 - 23:14

Koeman gooit Rijkaard uit de beker en speelt finale

(Elfvoetbal) Ronald Koeman heeft donderdagavond zijn oude ploeg Barcelona (en dus ook trainer Frank Rijkaard) een zware slag toegebracht.

Valencia won namelijk het tweede duel in de halve finale van de Copa del Rey met 3-2 en plaatste zich zodoende voor de finale van de Spaanse beker. Op 28 februari was het eerste duel in een 1-1 gelijkspel geëindigd.

Rubén Baraja zette voor ruim 52.000 toeschouwers Valencia na een kwartier spelen op 1-0. Op slag van rust verdubbelde David Silva de voorsprong. In de 72ste minuut scoorde Thierry Henry de 2-1, maar één minuut later maakte Juan Manuel Mata namens Valencia alweer de 3-1. Tien minuten voor tijd bracht Samuel Eto'o nog de spanning terug door de 3-2 te scoren, het mocht echter niet meer baten voor Barcelona.

Valencia neemt het in de bekerfinale op tegen Getafe. Die ploeg schakelde woensdag Racing Santander uit.