donderdag, 10. januari 2008 - 14:39

Koeman wint weer eens met Valencia

(Elfvoetbal) Trainer Ronald Koeman heeft na alle decepties eindelijk weer eens een goed resultaat neergezet met Valencia. In de achtste finale van de Copa del Rey won zijn ploeg uit bij Real Betis met 2-1.

Joaquin hielp de bezoekers meteen in het zadel. De Spanjaard zorgde na vijf minuten al voor de 1-0 en verdubbelde die marge in de twaalfde minuut. Zo goed als de eerste helft begon voor Valencia, zo slecht verliep de tweede. Drie minuten na rust zorgde Mariano Pavone voor de aansluitingstreffer van Betis en luttele minuten later kon Valencia's Javier Arizmendi inrukken met zijn tweede gele kaart.

Maar ook aan de kant van de thuisploeg moest men verder met tien man. Leandro Somoza werd in de 68ste minuut met rood heengezonden. Tien tegen tien was het uiteindelijk Valencia die de voorsprong kon behouden. De return wordt gespeeld op woensdag 16 januari.