vrijdag, 27. juni 2008 - 15:30

Koffer vol automatische vuurwapens gevonden bij huiszoeking

Amsterdam

Bij de doorzoeking van een woning in Amsterdam heeft de Nationale Recherche donderdag een koffer vol automatische vuurwapens aangetroffen. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag bekendgemaakt

Het wapenarsenaal bestond uit twee pistoolmitrailleurs met volle patroonhouders, drie omgebouwde alarmpistolen, drie automatische pistolen met bijbehorende munitie en twee geluiddempers. Op een ander adres in de hoofdstad nam de politie nog eens twee automatische handvuurwapens in beslag.

De doorzoekingen maken deel uit van een onderzoek door de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) naar grootschalige handel in versnijdingsmiddelen voor harddrugs. In verband hiermee zijn in Amsterdam twee mannen van 56 en 26 jaar aangehouden.

De Nationale Recherche doorzocht bovendien nog twee woningen, een garagebox en een opslagruimte in Amsterdam en een loods in Halfweg. Daarbij is beslag gelegd op honderden kilo’s versnijdingsmiddelen, waaronder fenacetine en cafeïne en een hydraulische drugspers.

Deze stoffen zijn geschikt om cocaïne mee te versnijden. In een slaapkamer van een van de doorzochte woningen ontdekte de politie een ingerichte werkplaats voor het versnijden van drugs.

Een derde verdachte, een 44-jarige Colombiaan, is eerder deze maand in Amsterdam aangehouden. Tijdens de doorzoeking van zijn woning is beslag gelegd op versnijdingsmiddelen, ongeveer zes kilo versneden cocaïne en een drugspers. Deze verdachte zit sindsdien in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):