maandag, 1. september 2008 - 18:24

Kom naar de opblaasbios over Leeuwenborg

Groningen

Deze zomer gluurde camerajournalist Erik-Sjoerd Nauta in opdracht van Platform GRAS rond in de Groninger wijk Lewenborg. Hij ging - naar aanleiding van de wijkvernieuwing - op onderzoek. Want met een afgebrande sporthal, een verpauperd winkelcentrum en opengebroken straten heeft ‘LWB’ geen beste reputatie. Maar is dit wel terecht? Wat vinden bewoners zelf eigenlijk van hun wijk? En hoe staat het met alle vernieuwingen in Lewenborg, zijn dat ook verbeteringen?

Erik Sjoerd en zijn camera dwaalden door Bakboord, Stuurboord, Ra en Reling en verdwaalden in de bloemkoolwijk. Het resultaat is een korte film over wijk, bewoners, gebouwen en veranderingen: ‘Dörp in Stad’.

De premiere van deze vierde wijkfilm van architectuurcentrum Platform GRAS vindt zaterdag 6 september plaats, tijdens de Startmanifestatie Lewenborg. GRAS staat dan met de bijzondere mobiele bioscoop - die de Groninger ontwerper Lambert Kamps bouwde - vlakbij wijkcentrum Het Dok. De film is gratis te bezoeken: van 12:00 tot 15:00 uur is ongeveer elke 20 minuten een voorstelling te zien. U bent van harte welkom! Neemt u wel uw eigen popcorn mee?
Provincie:
Tag(s):