dinsdag, 28. oktober 2008 - 15:08

Komende nachten koud: kans op gladde wegen

Amsterdam

Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) waarschuwen voor de eerste gladheid van dit winterseizoen. De komende nachten is er sprake van minima rond het vriespunt. Automobilisten worden dringend verzocht rekening te houden met mogelijke gladheid op de Nederlandse snelwegen.

Rijkswaterstaat gaat de komende nachten naar verwachting op diverse plaatsen zout strooien. Desondanks kan het toch plaatselijk glad worden. Daarnaast adviseren beide organisaties om de weersvoorspelling en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd, vooral tijdens ochtendspits.

Bij eventuele ongevallen en calamiteiten worden, naast de politie inzet, de weginspecteurs van Rijkswaterstaat ingezet om de afhandeling zo snel en veilig mogelijk te laten verlopen. Daarnaast zorgt Rijkswaterstaat in samenwerking met diverse marktpartijen voor goede informatie over de actuele situatie op de weg via o.a. radio, internet en teletekst.
Provincie:
Tag(s):