donderdag, 15. mei 2008 - 15:13

"Komt er dan toch een nieuwe sportzaal?"

Zevenhuizen

De Zevenhuizer sportverenigingen floreren als nooit te voren en iedereen is trots op het grote sportcomplex met kunstgras korfbalvelden, ijsbaan, voetbalvelden , tennisbanen en zelfs een fietscrossbaan. Ook de twee sportzalen in het dorp zijn wekelijks in gebruik door volleyballers, badmintonners, 55 plussers, de plaatselijke gymnastiekvereniging en de twee basisscholen. Echter het gymzaaltje aan de Molenweg voldoet al jaren niet meer aan de standaard eisen en is feitelijk veel te klein.

Alles verenigen in die ene sportzaal aan de Evertswijk is geen optie, daarvoor zijn gewoon te veel gebruikers in Zevenhuizen.

In samenwerking met de dorpsvereniging Des ijveren pleiten de gezamelijke sportverenigingen al jaren voor nieuwbouw. Meerdere keren ketste dit af wegens geldgebrek.

Nu is er weer hoop bij de Zevenhuister bevolking. Een werkgroep geformeert uit de sportverenigingen en Des maakte een pasklaar plan en koos meteen ook de locatie aan de rand van het sportcomplex aan de Molenweg. Op deze plek werd woensdagavond 14 mei om half acht het volledige plan met exploitatierapport overhandigd door de jeugdleden van de sportverenigingen aan wethouder Bouma van de Gemeente Leek.

Voorzitter Bruins van Des wierp zich op als de perfecte coach om het geheel in goede banen te leiden. Binnen enkele weken wordt de nota in de Leekster Gemeenteraad behandeld.
Provincie:
Tag(s):