maandag, 4. augustus 2008 - 11:08

Koningin Beatrix bestelt dit jaar eerste kinderpostzegels

Den Haag

Op dinsdag 23 september 2008 kloppen drie generaties kinderpostzegelverkopers aan bij de voordeur van Paleis Huis ten Bosch. Daar zal Koningin Beatrix de eerste kinderpostzegels en kaarten van dit jaar bestellen. Aansluitend gaan vanaf woensdag 24 september 240.000 kinderen van groep 7 en 8 voor de 60e keer langs de deuren om kinderpostzegels en kaarten te verkopen.

Het thema van de kinderpostzegelactie 2008 is: ´Laat kinderen leren’. Ieder kind heeft recht op onderwijs, op een kans om zich te ontwikkelen en te werken aan zijn of haar toekomst.

De bijzondere eerste bestelling door Koningin Beatrix markeert het zestigste jubileumjaar van de kinderpostzegelactie. Dit betekent dat inmiddels de derde generatie op pad gaat om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Al zes decennia lang helpen kinderen van basisscholen andere kinderen die het minder goed getroffen hebben. Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie financiert Stichting Kinderpostzegels Nederland honderden projecten in binnen- en buitenland, waarin veiligheid en ontwikkeling van kinderen in een achterstandspositie centraal staat.
Provincie:
Tag(s):