zaterdag, 15. maart 2008 - 21:00

Koningin Beatrix doopt nieuw cruise-schip HAL

Rotterdam

Koningin Beatrix zal op 1 juli aanstaande het nieuwste cruise-schip van de Holland America Line dopen. De officiële plechtigheid zal plaatsvinden bij de passagiersterminal van de HAL aan de Wilhelminapier.

De vorstin volgt hiermee diverse leden van het koningshuis op die meerdere paleizen van de zee doopten voor de cruise-maatschappij. Al in 1929 doopte prins Hendrik de Statendam III en na onder andere Wilhelmina en Juliana was het in 2003 prinses Margriet die voor het laatst een HAL schip doopte, namelijk de Oosterdam.

De Eurodam wordt het grootste passagiers-schip van de Holland America Line. Het schip meet een totale lengte van 285 meter en 11 dekken overvloedige luxe voor de 2104 passagiers, welke op hun wenken bediend zullen worden door een 929-koppige crew. Het schip behaalt de onwaarschijnlijke snelheid van 23,9 knopen (ruim 44 Km/uur).

De bouw van de Eurodam startte op 30 november 2006 bij Maestre Shipyards in Venetië, Italië. Op 9 februari vorig jaar werd de kiel gelegd en de oplevering staat gepland voor 16 juni aanstaande. Twee weken later vindt de doop plaats, waarna het zijn eerste trip zal maken.
Provincie:
Tag(s):