donderdag, 24. januari 2008 - 10:20

Koningin Beatrix ontvangt DVD-serie 'Europe is US'

Ede

Koningin Beatrix neemt donderdag 24 januari in het Marnix College te Ede de dvd-serie 'Europe is Us' in ontvangst. Deze 9-delige lessenserie over Europa, verdeeld over drie dvd's, is een initiatief van medewerkers van het Marnix College. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekendgemaakt.

Met de serie wil de school jongeren beter bekend maken met Europa, de Europese Unie en de invloed van Europese besluiten op het dagelijks leven. De eerste dvd van de serie gaat over de geschiedenis van Europa, de tweede over de Europese instellingen en de derde over de toekomst van Europa.

Bij het maken van de dvd's zijn zo veel mogelijk leerlingen van de school betrokken, van de totstandkoming van de beelden tot de interviews en commentaarteksten. Elke aflevering wordt voorafgegaan door een rap, die door leerlingen samen met docenten is geschreven.

Een groot aantal politici en oud-politici liet zich voor 'Europe is Us' interviewen. De dvd's worden, vergezeld van bijbehorend lesmateriaal, op bestelling via het Europees Platform voor het Onderwijs verspreid onder scholen.
Provincie:
Tag(s):