woensdag, 17. september 2008 - 17:10

Koningin Beatrix opent kindermuseum

Amsterdam

Koningin Beatrix heeft woensdag 17 september de officiële opening verricht van Het Huis van Aristoteles, een nieuw kindermuseum in Cultuurpark Westergasfabriek te Amsterdam. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Het museum is gericht op families met kinderen in de leeftijd van ongeveer vier tot en met acht jaar. Het biedt allerlei activiteiten die de zintuigen prikkelen en de creativiteit, fantasie en nieuwsgierigheid stimuleren.

De openingsexpositie is Heldenstad, een expositie over helden uit de verteltraditie en jeugdliteratuur die zich inzetten voor het goede en strijden tegen het kwaad, zoals Pluk van de Petteflet, Hodja, Dolfje Weerwolfje, Anansi, Kikker en andere helden. De bezoekers kunnen onder andere een heldenrol spelen in het levensgrote schaduwtheater.

Tijdens het openingsprogramma geeft dr. Nick Baylis, wetenschapper aan de Universiteit van Cambridge gespecialiseerd in “well-being�, een presentatie over wat kinderen nodig hebben voor hun geluk, nu en later. Schrijver Kader Abdolah spreekt over het belang van het vertellen van heldenverhalen.
Provincie:
Tag(s):