donderdag, 8. mei 2008 - 9:24

Koningin bij ‘Magie van wetenschap’.

Amsterdam

Koningin Beatrix woont donderdagochtend 8 mei in de Beurs van Berlage te Amsterdam het jubileumprogramma bij van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Opgericht door Lodewijk Napoleon
De KNAW viert dit jaar haar tweehonderdjarig bestaan onder het motto ‘Magie van wetenschap’. Lodewijk Napoleon heeft in 1808 het Koninklijk Instituut van Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten opgericht, de voorloper van de huidige Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Het jubileumjaar wordt gevierd met een verscheidenheid aan evenementen voor zowel voor leden en andere wetenschappers als voor scholieren en het brede publiek.

De KNAW is adviesorgaan van de regering, bevordert de internationale wetenschappelijke samenwerking, is actief bij de kwaliteitsbeoordeling van wetenschappelijk onderzoek. Als koepelorganisatie is de Akademie belast met het beleid en beheer van 17 instituten op het terrein van de levenswetenschappen en de geestes- en sociale wetenschappen.

De KNAW is een wetenschappelijk genootschap dat zijn gezag ontleent aan de leden die op hun wetenschappelijke kwaliteit zijn geselecteerd.
Provincie:
Tag(s):