dinsdag, 1. juli 2008 - 21:20

Koningin doopt MS Eurodam

Rotterdam

Koningin Beatrix heeft dinsdag onder grote belangstelling het nieuwste cruiseschip van de Holland Amerika Lijn, de MS Eurodam, gedoopt. Met het luiden van de net daarvoor officieel gewijde scheepsbel, werd de naam van het schip onthuld en de champagnefles tegen de romp kapot geslagen. Daarna werd de koningin rondgeleid over het schip en sprak zei bij het zwembad op het Lido dek met enkele bemanningsleden.

De MS Eurodam is het veertiende schip in de vloot van de Holland Amerika Lijn. Eerdere schepen werden ook al door leden van het koningshuis gedoopt. Zo werd Koningin Beatrix onder andere voorafgegaan door haar zus Prinses Margriet, haar moeder Koningin Juliana en haar grootmoeder Koningin Wilhelmina.

De MS Eurodam biedt plaats aan ongeveer 2100 passagiers en 1000 bemanningsleden. Naast diverse zwembaden, beschikt het schip over een theater, een casino, diverse bars en restaurants en verschillende sportaccomodaties. De MS Eurodam vertrekt woensdag voor zijn eerste officiële cruise van drie dagen naar Kopenhagen.
Provincie:
Tag(s):