vrijdag, 19. september 2008 - 14:21

Koningin geeft startschot Paleizen-Estafetteloop

Apeldoorn

Koningin heeft vrijdagochtend 19 september op Paleis Het Loo in Apeldoorn het startschot voor de 25ste Paleizen-Estafetteloop Internationaal (PEL) gegeven. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Deze estafetteloop is een initiatief van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en is een uiting van de verbondenheid van de Dienst met het Koninklijk Huis. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven huldigt de winnaars aan het einde van de dag.

De Paleizen-Estafetteloop is in 1983 begonnen met het overbrengen van de sleutel van het oude stafbureau op Paleis Soestdijk naar het stafbureau aan het Noordeinde in Den Haag.

Deze loop is uitgegroeid tot een groot sportevenement van internationale allure. Er nemen 43 teams aan deel uit diverse landen. Ieder team bestaat uit zeven personen die gezamenlijk 70 kilometer lopen.

De DKDB is een onderdeel van de Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) en is gespecialiseerd in persoonsbeveiliging en veiligheidsadviezen. De dienst beveiligt leden van het Koninklijk Huis, de minister-president, Koninklijk bezoek, buitenlandse staatshoofden en regeringsleiders. Daarnaast beveiligt de DKDB bedreigde personen.
Provincie:
Tag(s):