woensdag, 19. maart 2008 - 14:34

Koningslinden voor Almere

Almere

In het Cascadepark in Almere Poort zijn op woensdag 19 maart de eerste Koningslinden geplant. Wethouder Adri Duivesteijn en leerlingen van het Groenhorst College hebben gezamenlijk de handeling verricht. De handeling vond plaats in het teken van de landelijk Boomfeestdag, die dit jaar ‘Boom zoekt kind’ als thema had. Dit heeft Almere woensdag bekendgemaakt.

De Koningslindes stonden sinds 1985 aan de Oeverpromenade in Almere Stad, waar omwonenden overlast van de bomen hadden. Door het herplanten van de bomen in het Cascadepark gaat de gemeente duurzaam met haar boombestand om.

Ook is op deze dag het beeldmerk ‘Cascadepark aangenaam duurzaam’ onthuld. Het Cascadepark wordt namelijk een aangenaam duurzaam en levendig stadspark. Dit betekent dat de vele verschillende activiteiten – van kinderboerderij tot speel- en picknickweide, van natuurspeeltuin tot paviljoen, van woning tot kantoorruimte – in het teken staan van duurzaamheid.

Het Cascadepark is daarmee een uniek experiment. Aan de oostzijde van het spoor komen kantoren in een groene setting. In het westen worden naast een reeks van recreatiemogelijkheden circa 236 woningen gebouwd, waaronder urban villa’s, parkblokken en een woontoren. Het Cascadepark krijgt de komende jaren vorm.
Provincie:
Tag(s):