woensdag, 30. juli 2008 - 22:13

Koninklijk wandelen tussen zomerbloemen

Apeldoorn

The Royal Mile is aangelegd in Park Berg en Bos in Apeldoorn. Het is een van de favoriete wandelroutes van de diverse generaties van ons koningshuis. De wandelroute bestaat deze zomer uit rijkbloeiende vaste plantenborders en unieke combinaties van eenjarige zomerbloemen en zomerbollen en is onderdeel van de Triënnale Apeldoorn. The Royal Mile is een kleurrijke bron van inspiratie voor iedereen die van tuinieren, bloemen en planten houdt. Een Eldorado voor bloemfotografen! De komende weken is de bloei uitbundig.

The Royal Mile presenteert unieke borders vol zomerbollen als koninklijke lelies, glorieuze gladiolen, zinderende dahlia’s, knallende Calla’s en Canna’s en exclusieve Abessijnse gladiolen. De zomerbollen werden afgelopen april geplant en iedere border heeft een eigen ontwerp, sfeer en beleving aangebracht door ontwerpers uit heel Europa. De borders ogen als bloemenlinten met een natuurlijk karakter, alsof je door een grote bloemenweide loopt. Door de wisseling in kleuren en vormen blijft het steeds verrassen. De borders leveren volop kant en klare ideeën op voor de eigen zomertuin.

De borders met vaste planten zijn ontworpen door Jacqueline van der Kloet. Voor de gemeente Apeldoorn wordt deze beplanting een blijvende herinnering aan The Royal Mile. Tussen de groepen bodembedekkers komen steeds hogere, vaste planten tevoorschijn. Soms als eenling, soms als groepen die hier en daar verweven worden met andere soorten hoge vaste planten. Sommige combinaties worden herhaald, waardoor ritme ontstaat. Bij de keuze van de soorten is gestreefd naar overlappende bloeitijden en andere decoratieve eigenschappen. Het hele jaar door valt er iets te beleven.

The Royal Mile is t/m 28 september dagelijks geopend van 10.00 u tot 18.00 u. t/m 30 augustus 2008: op vrijdag en zaterdag geopend tot 22.00 u.
Categorie:
Tag(s):