donderdag, 26. juni 2008 - 21:25

Koninklijke onderscheiding bij afscheid statenlid

Assen

Donderdagochtend is vertrekkend statenlid en vice-voorzitter van de staten Heily Stoel koninklijk onderscheiden. Commissaris van de Koningin Relus ter Beek heeft haar de versierselen opgespeld. Dit gebeurde tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten van Drenthe voor het zomerreces.

Heily Stoel (PvdA) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Commissaris nam zoals hij zei ‘met pijn in zijn hart afscheid van ‘zijn’ vice-voorzitter’. Het vertrekkende statenlid ontvangt een Koninklijke Onderscheiding omdat zij tenminste 12 jaar een publieke functie heeft bekleed.

PvdA statenlid en vice-voorzitter Heily Stoel neemt na ruim twee volle statenperioden afscheid van Provinciale Staten. Tijdens haar statenlidmaatschap was zij woordvoerder op het gebied van landbouw en natuur in de statencommissie Omgevingsbeleid en onder andere voorzitter van de statenwerkgroep Wet Ammoniak en Veehouderij. ‘Een lastig dossier met in beton gegoten standpunten van diverse belangengroepen’ aldus Ter Beek. Naast haar rol als volksvertegenwoordiger is Heily Stoel in het dagelijks leven raadsgriffier bij de gemeente Bellingwedde. De combinatie van deze baan met het statenlidmaatschap en een druk privé-leven hebben haar er nu toe gezet om afscheid te nemen van het statenlidmaatschap. Tijdens haar afscheidsspeech geeft Heily Stoel aan dat zij de onderscheiding als sluitstuk op haar functies als statenlid en raadslid beschouwt.

Ard van der Tuuk, PvdA, neemt het vice-voorzitterschap van haar over.
Provincie:
Tag(s):