zaterdag, 20. september 2008 - 16:50

Koninklijke Onderscheiding voor groenteboer Boomsma

De heer R. Boomsma heeft zaterdag 20 september een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. Burgemeester A. van Vliet-Kuiper reikte de onderscheiding uit, ter gelegenheid van de sluiting van zijn groentezaak aan de Noordewierweg 149.

Amersfoorter Boomsma is sinds 1958 groenteman in het Soesterkwartier. Hij heeft van de zaak van zijn vader een buurtwinkel gemaakt met een grote vaste klantenkring, die niet alleen voor boodschappen komt, maar ook voor het sociale contact. De heer Boomsma en zijn echtgenote voelen zich persoonlijk betrokken bij hun klanten en als er een beroep op hen wordt gedaan, staan ze altijd klaar om te helpen. Ondanks de concurrentie heeft Boomsma het zo lang volgehouden. Nu is hij 65 jaar en heeft de winkel 50 jaar gerund. De laatste groentezaak in het Soesterkwartier sluit vandaag. Zijn vaste klanten betreuren dat hij stopt, maar waarderen ook zijn jarenlange trouwe inzet.

De heer Boomsma heeft zich sinds 1988 als vrijwilliger ingezet voor de muziekvereniging. Hij is een echte steunpilaar. Hij zorgt voor het vervoer van de muziekinstrumenten bij concerten. Hij draagt bij aan de prijzen voor de jaarlijkse loterij waarmee de kosten worden gedekt. Hij heeft zich met hart en ziel aan de vereniging verbonden. Nooit doet men tevergeefs een beroep op hem.

Voor zijn inzet als kleine winkelier voor de buurtgemeenschap in het Soesterkwartier, en voor zijn vrijwilligerswerk voor de muziekvereniging is de heer R. Boomsma benoemd bij Koninklijk Besluit van 18 augustus 2008 tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Provincie:
Tag(s):