zaterdag, 21. juni 2008 - 20:54

Koninklijke Onderscheiding voor inwoonster uit Exloo

Burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn heeft vrijdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Pauline van Apeldoorn-Verwaal uit Exloo. De uitreiking vond plaats in het opleidingscentrum van het KNGF Geleidehonden te Amstelveen. Mevrouw Van Apeldoorn werd daar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld.

Mevrouw van Apeldoorn zet zich sinds 1990 in als pleeggezin voor fokhonden en aspirant geleidehonden van het KNGF Geleidehonden. Deze honden zijn bestemd voor visueel gehandicapten. Mevrouw van Apeldoorn heeft inmiddels 24 honden opgeleid.

Het opleiden van een pup tot geleidehond is een fulltime job. Mevrouw van Apeldoorn houdt desgewenst contact met de ontvangers van door haar opgeleide honden, zodat een maximaal inzicht in het karakter van de hond kan worden verkregen.

Uit reacties van ontvangers van een door haar opgevoede geleidehond blijkt hoeveel het leven in positieve zin is veranderd sinds men de beschikking heeft over een geleidehond.
Provincie:
Tag(s):