zondag, 12. oktober 2008 - 19:21

Koninklijke onderscheiding voor Mart Bolle

Urk

Tijdens de 'toeteraved' in de sporthal De Schelp zette zaterdagavond 11 oktober vereniging 'Showband Urk' Mart Bolle in de schijnwerpers.

Voor zijn bijzondere inzet voor de vereniging de showband Urk, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van Burgemeester Kroon. Het feestje was ter ere van het 25-jarige jubileum van Showband Urk

Mart Bolle (47) is de oprichter van de vereniging de showband Urk. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden voor zijn eigen bedrijf Mart Bolle Vastgoed (zelfstandig registermakelaar en assurantiën) is hij 25 jaar actief voor de showband Urk.

Het korps in zowel regionaal als ook landelijk actief. Hij maakte de shows, en bij evenementen met andere korpsen was hij verantwoordelijk voor de draaiboeken. Ook was hij tot voor kort instructeur. Bolle heeft een aantal jaren in het bestuur gezeten, en hij is vanaf 1988 tot heden nog steeds secretaris van de Taptoecommissie.

In 1996 kwam hij met het plan om een jeugdkorps op te richten om de jeugd te betrekken bij de vereniging. Het jeugdkorps bestaat inmiddels bijna 12 jaar.

Ook is de heer Bolle eerste dirigent geweest van 1980 tot 1984 bij het jongerenkoor ``Immanuel´´. Dit koor is opgericht in 1980 onder de naam Jongerenkoor ASAF. Toen hij meer potentie in het koor bemerkte, heeft hij aangedrongen op professionele begeleiding, en hierdoor zichzelf teruggetrokken. Het koor heeft inmiddels landelijke bekendheid gekregen.


     
Provincie:
Tag(s):