donderdag, 6. maart 2008 - 20:52

Koninklijke onderscheiding voor Paul Hustinx (TEFAF)

Maastricht

Paul Hustinx, directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) en Pictura Antiquair National (pAn), heeft donderdag bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan van TEFAF een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De onderscheiding, Officier in de orde van Oranje-Nassau, werd hem uitgereikt door burgemeester Gerd Leers van Maastricht.

Hustinx (1955) is sinds 1987 betrokken bij de organisatie van TEFAF, waarvan hij sinds 1998 directeur is. Hij is de sturende, drijvende en initiërende kracht achter deze kunst- en antiekbeurs, die jaarlijks gedurende 10 dagen in Maastricht wordt gehouden. Onder zijn leiding heeft deze beurs een totaal ander gezicht gekregen dan men van beurzen gewend is. Hij stuurt ontwerpers en (binnenhuis)architecten aan om de bezoekers van de beurs een andere dimensie te laten beleven als zij de beurs binnentreden.

Dankzij zijn inspanningen is de beurs uitgegroeid tot de meest vooraanstaande en toonaangevende kunst- en antiekbeurs in de wereld, waarbij andere belangrijke internationale kunst- en antiekbeurzen zijn ingehaald. De TEFAF is zowel een mondiale handelsplaats als een museum, dat door 65.000 à 70.000 liefhebbers uit de hele wereld wordt bezocht.

Verder heeft hij het initiatief genomen om de TEFAF-leerstoel voor kankeronderzoek aan de universiteit van Maastricht en de TEFAF-leerstoel voor Kunstnijverheid aan de universiteit van Leiden in te stellen.

Daarnaast is de in Roermond geboren Hustinx sinds 1989 betrokken bij de ontwikkeling van Pictura Antiquair Nationaal (pAn Amsterdam), waarvan hij sedert 1994 directeur is. Hij is de drijvende kracht achter deze nationale tegenhanger van de internationale TEFAF.
Provincie:
Tag(s):