zaterdag, 23. februari 2008 - 16:31

Koninklijke Onderscheiding voor Paul van Loon

Heusden

Kinderboekenschrijver Paul van Loon uit Drunen is zaterdag 23 februari benoemd tot Officier in de Orde van Oranja-Nassau. De benoeming vond plaats tijdens de Dolfje Weerwolfjedag in Burgers' Zoo. Van de loco-burgemeester van de gemeente Heusden Ben Groen ontving Van Loon de onderscheiding, na afloop van de show die hij opvoerde met zijn band.

Van Loon is dit jaar 25 jaar schrijver. Meer dan een miljoen kinderen hebben zijn boeken gelezen, en dankzij zijn bijzondere verhalen zijn veel kinderen die niet graag lazen toch echte lezers geworden. In die 25 jaar schreef hij meer dan 90 boeken en hij werd 8 keer winnaar van de Nederlandse Kinderjury.

Om kinderen meer bewust te maken van het gevaar van de dode hoek, schreef Paul van Loon in 2007 in opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat het boek Ontsnapt uit de Dode Hoek, dat werd uitgedeeld aan alle kinderen in groep 8 van de basisscholen. Paul van Loon is niet alleen schrijver: hij trekt ook met zijn band Ander Gespuis door het land en treedt zo op voor volle theaterzalen met zijn show Van Weerwolvenbos tot Griezelbus.

Op zaterdag 23 februari vindt in Burgers' Zoo in Arnhem de Dolfje Weerwolfjedag 2008 plaats. Deze dag rondom een van Van Loons populaire kinderboekenkarakters wordt voor de tweede maal gehouden. Paul van Loon viert met meer dan 1000 kinderen een spetterend Dolfje Weerwolfjefeest.
Provincie:
Tag(s):