maandag, 28. juli 2008 - 18:51

Koolmonoxide op afdeling pasgeboren baby's VUmc

Amsterdam

Tijdens werkzaamheden in het polikliniekgebouw is rond 14.30 uur een persluchtbuis beschadigd geraakt. Hierdoor is kortdurend de druk weggevallen op de intensive care afdelingen in VU medisch centrum.

Er is een omleiding gemaakt en de druk was na korte tijd overal hersteld. Wegvallen van de perslucht brengt de beademing niet in gevaar. De beademing van patiënten is dus niet onderbroken geweest.

Op de IC neonatologie werd daarop volgend een ventilatieprobleem geconstateerd en werden stijgende koolmonoxidewaarden gemeten. Twaalf kinderen zijn daarom intern naar andere afdelingen (IC kinderen en Recovery) overgeplaatst. De kinderen maken het goed. Alle ouders van de kinderen zijn persoonlijk geïnformeerd.

De ventilatie doet het weer. Op de IC neonatologie wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van en metingen naar aanleiding van het eerdere ventilatieprobleem. Tot er voldoende duidelijkheid is worden de kinderen elders intern behandeld en verzorgd. Het voorval is gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.
Provincie:
Tag(s):