dinsdag, 18. maart 2008 - 10:01

Koopman transport neemt onderdelen Drenth Holding over

Hoogezand

De directie van Koopman transport heeft overeenstemming bereikt met Drenth Holding over de overname van Drenth Logistics en Drenth Warehousing in Hoogezand. Dit maakte de transporteur bekend. Door de overname zullen er geen banen verloren gaan.

Met de overname zal de omzet van Koopman Holding in 2008 toenemen tot € 110 miljoen. Het aantal medewerkers stijgt tot boven de 700 en het aantal trekkende eenheden in beheer bij de gehele groep bedraagt dan 480.

De overname is een waardevolle aanvulling op de activiteiten van Koopman Depotrans. De grootschalige transportcapaciteit van Koopman Depotrans wordt nu aangevuld met gespecialiseerde logistieke dienstverlening.

Drenth Logistics en Drenth Warehousing zijn gespecialiseerd in opslag, beheer, orderpicking en transport van de goederen. Het gehele traject van ontvangst van de goederen tot uitlevering in heel Europa, ook van kleine zendingen, wordt door Drenth verzorgd. Drenth beschikt over hoogbouw-warehouses in Hoogezand en Groningen, met een gezamenlijk oppervlak van 18.000 m2 (30.000 palletplaatsen).
Binnenkort start de bouw voor nog eens 6.000 m2 (12.000 palletplaatsen).
Provincie:
Tag(s):