donderdag, 29. mei 2008 - 16:13

Koppel aangehouden voor bijstandsfraude

Leiden

Op dinsdag 27 mei 2008 heeft de Sociale Recherche Zuid-Holland Noord een 44-jarige man en zijn 33- jarige echtgenote aangehouden. De man is op de openbare weg aangehouden en de vrouw in haar woning.

Beiden worden verdacht van bijstandsfraude. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar een bureau van de politie in Leiden, waar zij in de loop van de dag, na verhoor, weer in vrijheid gesteld werden. Aan de aanhouding is een aantal maanden van onderzoek voorafgegaan.

De 44-jarige man wordt er van verdacht ten minste 7 jaren onterecht bijstand te hebben ontvangen van de voormalige Dienst Sociale Zaken en Arbeidsmarktbeleid van Leiden het huidige Werk Inkomen en Zorg. De vrouw, die pas sinds 2006 een uitkering samen met haar man heeft, wordt er van verdacht ruim 2 jaar onterecht een uitkering ontvangen te hebben.

Zowel de man als de vrouw hebben toegegeven dat de man dagelijks werkzaamheden verrichtte bij een autosloperij in de omgeving van Leiden. De man werkte dagelijks van ’s morgens 07.30 uur tot ’s middags 17.30 uur.

Het nadeel voor de gemeenten Leiden wordt geschat op meer dan € 100.000,-. Gebruikelijk is dat de gemeente die de bijstand heeft verstrekt, de ten onrechte ontvangen bijstand van de betrokkene(n) terug vordert. Er wordt proces-verbaal tegen de verdachten opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):