woensdag, 11. juni 2008 - 11:41

Koppel Wegenbouw Steevens opnieuw Nederlands kampioen

Sneek

Marco Jansen en Denny Damstra van Wegenbouw Steevens BV zijn de winnaars geworden van het Nederlands Kampioenschap Straatmaken voor Vaklieden dat op 6 en 7 juni plaatsvond aan de Pampuskade in de gemeente Sneek. Het is voor de tweede achtereenvolgende keer dat een koppel van Wegenbouw Steevens BV de titel voor zich opeiste.

Wethouder Openbare Werken W.J.H. Bargboer van de gemeente Sneek reikte zaterdagmiddag de prijzen uit. Marco Jansen en Denny Damstra ontvingen een fraaie bokaal en ieder een cheque ter waarde van 1000 euro.

De organisatie van dit jaarlijkse evenement was in handen van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland (OBN), dit keer in samenwerking met de gemeente Sneek en Cnossen Infra BV uit Sneek. Alle dertien deelnemende koppels moesten aan de hand van hetzelfde ontwerp een vak van vier bij zes meter bestraten. Marco Jansen en Denny Damstra deden dat uiteindelijk het best. Voor het ontwerp was groep 8 van de basisschool St. Bonifatius uit Sneek benaderd.

Onder de leerlingen werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. De tekening van Maud Muller viel bij de jury het meest in de smaak. Zij werd vrijdag door Anne Fokke de Vries, directeur-secretaris van de OBN, in het zonnetje gezet. Hiervoor was haar hele klas uitgenodigd. De leerlingen kregen ieder een snoepzak; Maud ontvang uit handen van Anne Fokke de Vries ook nog eens een fraaie beker.
Provincie:
Tag(s):