donderdag, 24. januari 2008 - 9:47

Korporaal Poortema begraven in IJlst

IJlst

Korporaal Aldert Poortema is woensdag in zijn woonplaats IJlst met beperkte militaire eer begraven. Hij sneuvelde 12 januari tijdens gevechten in Afghanistan.

De auto met daarin het lichaam van Poortema werd voorafgegaan door een erepeloton van directe collega’s. Deze militairen van het 44e Pantserinfanteriebataljon vormden een erehaag op het moment dat acht militairen de kist met het lichaam van Poortema naar zijn laatste rustplaats droegen. Op de begraafplaats werd door een trompettist de Last Post geblazen en werd een salvo saluutschoten afgevuurd.

De uitvaartdienst en teraardebestelling in de Friese stad werden door veel belangstellenden bijgewoond. Circa honderd directe collega’s van Poortema waren aanwezig, waaronder brigadegeneraal Mart de Kruif, commandant 43e Gemechaniseerde Brigade waar het 44e Pantserinfanteriebataljon deel van uitmaakt. Ook stonden veel Indië- en Libanonveteranen aangetreden.

Tien militairen die Poortema vanuit Afghanistan begeleidden tijdens zijn laatste vlucht naar Nederland hielden dinsdagavond een dodenwake. Korporaal Aldert Poortema is 22 jaar geworden.
Provincie:
Tag(s):