vrijdag, 22. augustus 2008 - 21:32

Korporaal Van de Kuilen ontvangt Draaginsigne Gewonden

Arnhem

Korporaal Marc van de Kuilen heeft vandaag uit handen van Kolonel Wil Brons het Draaginsigne Gewonden ontvangen op het landgoed Bronbeek in Arnhem. Hij kreeg het draaginsigne vanwege de verwondingen die hij opliep tijdens zijn inzet in operatie Kapcha As in Uruzgan.

De burgemeester van Coevorden, de heer Bert Bouwmeester, reikte daarnaast nieuwe richtvlaggen uit aan de eenheden van het 12e Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment van Heutsz. Tevens zijn 73 militairen van het regiment beëdigd.

De 73 militairen werden beëdigd op het vaandel van het Regiment van Heutsz als onderdeel van hun voorbereiding op de uitzending van het bataljon naar Uruzgan in november. Het bataljon, onder leiding van de luitenant-kolonel Jan Swillens, vormt dan de kern van de Battle Group van de Task Force Uruzgan.

De richtvlaggen werden uitgereikt door de burgemeester van Coevorden om de band van het Regiment van Heutsz met de stad Coevorden te bevestigen. 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel zet de traditie voort van het Regiment van Heutsz. Coevorden was de geboorteplaats van de naamgever van het regiment, voormalig bevelhebber van het KNIL, de generaal J.B. van Heutsz.
Provincie:
Tag(s):