maandag, 29. december 2008 - 18:37

Korpschef Dros tevreden over 2008

Groningen

Tijdens de nieuwjaarstoespraak sprak Oscar Dros uit dat hij een tevreden Korpschef is van de regiopolitie Groningen. De criminaliteit in de regio Groningen daalde volgens Dros aanzienlijk en ook het aantal aangiftes van geweld waren in 2008 afgenomen.

Een doel waar de Groningse politie verder op gaat borduren is het terugdringen van het aantal woning inbraken. Het aantal hiervan is met 30 % gestegen en komt neer op zo’n 600 meer inbraken dan het jaar daarvoor. Door gerichte voorlichting aan bewoners en een woninginbrakenteam in het gebied Groningen/Haren, moet het aantal aangiftes van inbraak doen terugdringen.

Een ander onderwerp waar de korpschef zich zorgen over maakt is de handel in Oost-Europeese vrouwen die in Nederland worden gedwongen om in de prostitutie te werken. ‘Nederland heeft te maken met moderne slavernij. Of zoals het wat netter wordt genoemd: uitbuiting. Wat kun je anders zeggen als blijkt dat een 16-jarig meisje uit Oost-Europa gedwongen de prostitutie in moet. Haar moeder verkocht het meisje aan enkele handelaren om in Groningen als prostituee te werken. Ik vertel u, het gaat hier niet om een uitzondering’, aldus Dros.

Om die reden is het Regionaal Uitbuitings en Interventie Team opgericht. Het RUIT houdt zich bezig met de aanpak van uitbuiting in de brede zin. Hieronder vallen complexe rechercheonderzoeken, maar ook controles bij bedrijven en handhaving in prostitutiegebieden en -panden.
Provincie:
Tag(s):